Veiligheid en criminaliteit

Een nieuw groen geluid in de gemeente

Veiligheid en criminaliteit

 

Het is essentieel in het leven om je veilig te voelen en veilig te zijn. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn om te kunnen denken, doen en zeggen wat je wilt. Groen Gilze Rijen wil een gemeente die veilig is, want veiligheid is een basisbehoefte van ieder mens.

Drugsoverlast en ondermijning
Onze gemeente heeft helaas veel last van drugscriminaliteit en zien dat ondermijning steeds vaker zichtbaar wordt. Daarom willen wij een zo hoog mogelijke kwaliteit ten aanzien van veiligheid. Waar het noodzakelijk is willen wij investeren in veiligheid.
Hiervoor is het noodzakelijk dat we investeren in Boa’s die ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar en aanspreekbaar zijn. Een goede relatie met inwoners is hierin van belang.

Investeren in Boa’s

Boa’s zijn voor de gemeente de belangrijkste uitvoerders van toezicht en handhaving. Zij werken samen, ook daar waar het gaat om drugs, met de politie. Het is belangrijk dat onze Boa’s goed zijn uitgerust en voldoende bagage hebben om de uitdagingen aan te kunnen. Daarom moeten we investeren in de Boa’s.
Groen Gilze Rijen wil graag ook toezicht in de avond en nacht.
Dit ter preventie van criminaliteit zoals (auto)inbraken, diefstal, vernielingen en vanwege het feit dat drugactiviteiten vaak in de nacht plaatsvinden en natuurlijk de kortere (en dus snellere) lijnen naar de politie bij onraad.
De verkrijgbaarheid van drugs (voor jongeren) willen we zo veel mogelijk bestrijden. Het openlijk dealen bij het sportpark is een doorn in het oog. Wij willen goede voorlichting en handhaving door boa’s in samenwerking met jongerenwerkers en politie.

Veiligheid en criminaliteit

   • Meer handhaving bij de (sport)parken om de veiligheid te verbeteren.
   • Overal duurzame (led)verlichting binnen de gemeente (geen donkere plekken meer in het dorp).
   • Aandacht voor veiligheid op bedrijventerreinen.
   • Handhaving ondermijning hetgeen begint bij een integer en weerbaar lokaal bestuur.
   • Handhaving op milieuvervuiling.

   Hits: 689