Weekblad Gilze en Rijen, dinsdag 24 december 2019

 

Groen Gilze en Rijen wenst alle inwoners van Gilze en Rijen;

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2020!

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, ontstond Groen Gilze en Rijen uit onvrede over de gang van zaken in de coalitie. CDA en Kern75 wilden niet meer alleen met Gemeentebelang verder. Ze haalden er met de VVD een vierde wethouder bij. Dat heeft de raadsleden Peter van Seters en Ben Beljaars ertoe gebracht dat ze met andere zeer ontevreden GB'ers een eigen partij op hebben gericht: Groen Gilze en Rijen.
Voor Groen Gilze en Rijen staat uw leefbaarheid centraal. De partij onderscheidde zich vanaf het begin met het standpunt over de tunnel Julianastraat-Stationsstraat. Beljaars: "Wij willen hier namelijk helemaal geen autoverkeer." En dan was er een plan om met biomassacentrales een warmtenet te laten werken. Onze acties hebben gewerkt: de coalitie is nu ook tegen. En aansluitend heeft het college beslist om wat Gilze betreft hier geen medewerking aan te verlenen.
"De basis op orde!" Dat was van begin of aan onze lijfspreuk. Dat gaat bijvoorbeeld over het onderhoud de wegen, trottoirs en openbaar groen. Dat laat nog steeds te wensen over. Ondanks de vele toezeggingen van het college zien we nog niet veel verbetering. Afgelopen raadsvergadering is er een raadsbesluit genomen over de toegankelijkheid van Gilze en Rijen. We hebben een verdrag van de Verenigde Naties "Rechten voor mensen met een handicap" geratificeerd. Maar toen we vroegen dat ook te laten gelden voor bestaande problemen werd dat door wethouders Zwarts en Van Veen afgedaan als onbetaalbaar en niet realistisch. Hiervoor blijven we ook in 2020 strijden.
Bent u het met ons eens? En wilt u ook een duurzamer en leefbaarder Gilze Rijen? Sluit u dan aan bij Groen Gilze en Rijen en ga samen met ons aan de slag. Ga naar www.groengilzerijen.nl en klik op Lid worden.