Weekblad Gilze en Rijen, 26 juni 2024;

Heb jij ze al gezien? Vanaf deze week zijn er 11 nutskasten over de vier kernen verdeeld met historische foto’s van die locatie. Dat is het resultaat van een motie die wij in december 2022 indienden en raadsbreed werd aangenomen.

Wij zijn ontzettend trots hierop! Want nutskasten die het straatbeeld nooit echt verfraaiden, zijn nu van toegevoegde waarde. Wie vanaf afgelopen weekend in de Nieuwstraat in Gilze wandelt kwam er al één tegen. Op het Burgemeester Sweensplein in Rijen- waar twee nutskasten beplakt zijn – zie je hoe decennia geleden de straat vooral uit weiland, een veemarkt en een café bestond. Het bracht bij de opening afgelopen donderdag mooie gesprekken teweeg over wat was, en wat nu is. Wij vinden het belangrijk dat deze gesprekken over ons erfgoed en de zorg hiervoor blijven bestaan. We hopen dan ook dat de energiemaatschappijen toestaan in de komende jaren nog meer nutskasten toekennen om te beplakken zodat ons erfgoed steeds zichtbaarder wordt voor iedereen. Maar goed, 11 nutskastjes is een mooi begin.

Wij willen voor dit initiatief Heemkring Molenheide bedanken voor hun enorme inspanning voor het aanleveren van het beeldmateriaal en de teksten. Dankzij dit soort partijen blijft ons erfgoed bewaard!

Info@groengilzerijen.nl

Hits: 108