Weekblad Gilze en Rijen, 15 mei 2024;

Met deze voor zich zelf sprekende slogan werd zaterdagmorgen 11 mei de opening van de vernieuwde inrichting van de Wereldwinkel gevierd.

Ook het weer werkte volop mee om hier een mooi feest van te maken. Al meer dan 40 jaar is de Wereldwinkel een pareltje in onze gemeenschap in Rijen. Het was druk bij de opening veel van onze inwoners waren aanwezig om met alle vrijwilligers deze opening te vieren.

Want ook de Wereldwinkel bestaat bij de gratie van de vele vrijwillers die op allerlei manieren het bestaan van deze Wereldwinkel mogelijk maken. Bij het begin van de opening werd zeer terecht stil gestaan bij het afscheid van Ton Hesemans. Een van de oprichters die aan de wieg heeft gestaan van wat nu een fantastische winkel geworden is. Ton vertelde hoe ze ooit begonnen zijn met drie kasten in de Ark. Als je dan nu ziet wat daar van geworden is hebben wij van Groen Gilze en Rijen daar veel respect voor.

Wij wensen de nieuwe voorzitter Danielle met al haar vrijwilligers veel succes met de vernieuwde Wereldwinkel. Wij doen tevens hierbij een oproep aan alle inwoners om van deze fairtrade winkel gebruik te maken. Fairtrade staat voor eerlijke handel voorwaarden en geeft de makers van al deze producten een eerlijke kans. Tevens zorgt het voor een verbetering van het milieu. Kortom alleen maar win win als u bij de Wereldwinkel voor een cadeau of eigengebruik gaat winkelen.

Wilt u met ons meedenken over de toekomst? Ga dan naar groengilzerijen.nl

Hits: 69