Weekblad Gilze en Rijen, 17 april 2024;

Op zaterdag 30 maart stond Groen Gilze Rijen met een gezellige actie in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Vanwege de naderende lente deelden we zakjes met een kleurrijk bloemenmengsel uit aan bezoekers van het winkelcentrum. Dit bloemenzaad, volledig biologisch geteeld, is niet alleen leuk voor de tuinen van de ontvangers, maar draagt ook bij aan het behoud van vlinders, bijen en andere belangrijke insecten.

Naast de bloemenzaadjes werden ook chocolade paaseitjes uitgedeeld. De leden van Groen Gilze Rijen stonden klaar om in gesprek te gaan met de bezoekers van De Laverije. Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat het groenonderhoud in de gemeente al verbeteringen vertoont, maar dat er nog steeds ruimte is voor verbetering. Wij zijn het ermee eens dat op verschillende plekken het onderhoud nog niet op het gewenste niveau is.

Ook hoorden we dat onze inwoners blij zijn met de ontwikkeling van het centrum in Rijen. Na zoveel jaren is nu eindelijk de bouw bijna afgerond en het ziet er goed uit. De gemeente heeft vorige week dinsdag ook het voorlopig ontwerp van het Wilheminaplein gepresenteerd. Het is nog maar een voorlopig ontwerp, maar het belooft een mooi, gezellig plein te worden.

Belang

Met de actie in De Laverije benadrukt Groen Gilze Rijen het belang van een groene en leefbare omgeving voor alle inwoners van de gemeente. Door het uitdelen van bloemenzaadjes hopen we niet alleen de tuinen van Rijen te verfraaien, maar ook een positieve impuls te geven aan de biodiversiteit.. Mocht u door het lezen van dit artikel denken dat u ook graag een zakje met bloemenzaad zou willen, dan hebben we goed nieuws. Er zijn nog enkele zakjes met bloemenzaad over. Stuur een mailtje met u naam en adres naar Dennis@groengilzerijen.nl en wij zorgen ervoor dat u een zakje in de bus krijgt. Wacht niet te lang, want op is op.

Voor meer informatie over Groen Gilze Rijen kunt u terecht op onze website Groengilzerijen.nl of sociale media kanalen. Vragen via Info@groengilzerijen.nl

Hits: 286