Weekblad Gilze en Rijen, 10 april 2024;

Op 10 juli 2023 heeft Groen Gilze Rijen een motie ingediend om te onderzoeken wat er precies leeft onder de jongeren binnen de gemeente in de leeftijd van 12 tot 21 jaar. Deze is door de gemeenteraad aangenomen en daarna is het college hiermee aan de slag gegaan.

Begin dit jaar is bekend gemaakt dat er een zogenaamde jongerenaanjager is aangenomen, namelijk Julie Pakbier. Omdat wij van Groen Gilze Rijen het belangrijk vinden dat er mét de jongeren wordt gepraat en niet alleen over jongeren, hebben wij afgelopen week nader kennis gemaakt met Julie.

Jongerenbelangen

Julie wil jongeren van 12 tot 21 jaar aanmoedigen om te helpen met het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van belangrijke thema’s binnen onze gemeente. Hier staan wij van GGR volledig achter. Immers, we kunnen alleen de behoeften van onze jongeren goed invullen, als deze ook bekend zijn. Komende periode zal Julie uitgebreid onderzoek doen onder de jongeren en de gemeenteraad informeren over de uitkomsten.

We zijn reuze benieuwd naar welke behoeften er spelen binnen deze groep inwoners. Op basis hiervan kunnen we als gemeenteraad goede en afgewogen besluiten nemen. Wij juichen dit alleen maar toe en wensen Julie ontzettend veel succes en plezier met haar functie binnen de ABG-organisatie.

Ben je tussen de 12 en 21 jaar en wil je een positieve bijdrage leveren aan het jongerenbeleid binnen onze gemeente, neem dan contact op met Julie. Laat je stem horen!

Je kunt natuurlijk ook altijd een bericht sturen naar: info@groengilzerijen.nl

Hits: 359