Weekblad Gilze ne Rijen 2 april 2024;

Tijd voor een reflectie en een kijk naar de toekomst. In de komende periode kijken we dan ook terug, maar ook vooruit. Graag horen wij wat u ervan vindt. En heeft u zelf ook goede ideeën… Ze zijn meer dan welkom. Want we doen het voor u als inwoner!

Deze week kijken we vooral terug.

Groen Gilze en Rijen zit nu bijna twee jaar in de coalitie. De gemeenteraad wordt voor 4 jaar gekozen, dus zitten we halverwege deze bestuurlijke periode. Het zal u niet verbazen als wij u vertellen dat 4 jaar niet zo heel veel is om alle problemen op te lossen. Groen Gilze en Rijen heeft de afgelopen twee jaar gelukkig wel een positieve bijdrage op de plannen en de uitvoering kunnen leveren. We zijn dan ook op de goede weg en zetten grote stappen voorwaarts naar een mooie leefbare gemeente.

In een tijd waarin ‘meer’ vaak als beter wordt beschouwd, heeft Groen Gilze en Rijen bij de start van deze coalitie een andere koers gekozen. We hebben bewust gekozen voor één wethouder minder en een rem op nieuwe projecten, met één doel voor ogen: kwaliteit boven kwantiteit.
Onze ambtelijke organisatie mogen we niet overvragen.

Door deze strategie is er meer rust en stabiliteit in het gemeentehuis en dat heeft een positief effect op de projecten.
Eindelijk, ja eindelijk wordt het centrumplan in Rijen gebouwd. De nieuwe sporthallen zijn klaar of in aanbouw. Het bestemmingsplan rondom het stationsgebied is vastgesteld.
En niet te vergeten… bijna een unicum … er zijn in de kernen bomen en struiken geplant! Als we dit zo volhouden en het groen wordt goed onderhouden, dan komen we ergens.

 Er is nog meer dan genoeg te doen.
Als u daarover met ons wil praten dan kunt u ons bereiken via info@groengilzerijen.nl

Hits: 631