Weekblad Gilze en Rijen, 28 maart 2024;

De lente is gestart en overal kriebelt het om lekker in de tuin te beginnen. Ook wij zijn druk in de weer geweest.

Vorige week woensdag, 20 maart, was de afsluiting voor de Nationale Boomfeestdag. In 2023 is besloten om de nationale viering van de Boomfeestdag te verplaatsen naar november in verband met de droge zomers, maar wij konden daar niet op wachten. We schonken voedselbos Woudoogst een biologische moerbei en genoten van de plannen die ze ons vertelden.

Een paar dagen later ging het los in Rijen-Zuid: in verband met grootschalige werkzaamheden van Leystromen kon je Struikroven: planten uit tuinen en gebieden halen die op de schop gaan voor nieuwbouw. Een super initiatief met ook een leuke groene markt er omheen. We hebben bezoekers geholpen met het uitscheppen van planten en hebben zelfs hele heggen in tuinen aangelegd. Van kindjes kregen we knuffels als dank voor de inheemse zaadjes die ze van ons kregen voor in de tuin, en wie weet hebben we zelfs wel 1 of 2 tegeltuinen geïnspireerd te vergroenen.

Het gaf ons, maar ook alle mensen die we spraken de afgelopen week, energie om goed te zorgen voor onze mooie gemeente.

Vergroenen: goed idee!

Ook dit jaar doet onze gemeente weer meer met het NK tegelwippen. U toch ook?

Wij hebben zelfs een klein cadeautje voor u. Aankomende zaterdag, van 10:00 tot 13:00 delen we in de Laverije zakjes met biologisch geteelde bloemenzaden uit en omdat de paasdagen voor de deur staan, krijgt u er nog een chocolade paaseitje erbij.

Dus tot zaterdag!

Vragen kunt u mailen naar: info@groengilzerijen.nl

Hits: 238