Weekblad Gilze en Rijen, 7 februari 2024;

Heeft u al gehoord van het nieuwe project van VIP Rijen? Het heet BuurtvoorElkaar. Afgelopen week hebben ze zich voorgesteld in deze krant.

De vrijwilligers van dit initiatief gaan de wijk in en gaan in gesprek met bewoners, en stimuleren dat de bewoners met elkaar in gesprek raken.

Op deze manier komen leuke gesprekken op gang en ontstaan natuurlijk goede ideeën. Groen Gilze Rijen raadslid Daniel van Dongen is enthousiast: ”Het is een mooi initiatief! Behalve de gesprekken, komen er ook hulpvragen van bewoners. BuurtvoorElkaar kijkt dan samen met de inwoners wat je hiermee kunt doen en wie je hier om hulp kunt vragen. Ook werd er al een nieuwjaarsborrel georganiseerd waar ik bij was, deze was goed georganiseerd mede door de buurtverbinder.”

Een buurtverbinder is iemand die de buurt of straat wat meer bij elkaar probeert te brengen en op deze manier de saamhorigheid te vergroten. Daarnaast kun je bij de buurtverbinder ook terecht met kleine hulpvragen.

Oppakken

Daniel: ”Wat mij bij die bijeenkomst opviel, was dat er buurtbewoners waren die elkaar opzochten over een aantal zaken die er op dat moment speelden in de straat. Er werden gelijk initiatieven genomen om deze samen op te pakken.”

Groen Gilze Rijen is blij met dit soort initiatieven, want het verbindt buurtbewoners op een laagdrempelige manier. Dit sluit aan bij onze manier van werken, waarbij we altijd willen weten wat er echt speelt bij onze inwoners. Daarom brengen we dit nieuwe project graag nog een keer bij u onder de aandacht.

Bent u nieuwsgierig naar wat GGR allemaal doet? Kijk dan eens op Groengilzerijen.nl of kom langs als wij op vrijdagavond bij elkaar komen. Ook kunt u de volgende raadsvergadering bijwonen, op maandag 19 februari.

Graag zie we u op één van deze avonden of ergens in onze gemeente. Reageren? Info@groengilzerijen.nl

Hits: 590