In de rij voor popcorn bij Groen Gilze en Rijen; Weekblad Gilze en Rijen 25 oktober 2023;

Groen Gilze en Rijen was aanwezig op de jaarmarkt te Rijen: onze kraam stond in de Pastoor Oomenstraat. We stonden voor het vierde jaar op dezelfde plaats. We hebben weer heel veel inwoners ontmoet en gesproken. Ook de jeugd was massaal aanwezig en dat had te maken met onze overheerlijke popcorn die gretig aftrek vond.

Wat opviel is dat de gebeurtenissen die momenteel in de wereld plaatsvinden de inwoners doet beseffen dat het in onze gemeente eigenlijk best goed vertoeven is. Natuurlijk werkte het weer die dinsdag ook mee, iedereen was goed gemutst.

Op de kermis zelf stond een feesttent die in plaats van ’t Boerke de ontmoetingsplaats was om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of een borrel. Vanaf 15.00 uur ’s middags werd er tot in de late uren een enorm feest gevierd. Hulde voor de organisatoren en laat ons allemaal hopen dat dit een vaste gewoonte wordt.

Feiten

Verder willen wij tegen de gewoonte van GGR in toch iets rechtzetten. Vorige week schreef de plaatselijke VVD een verhaal over het VIPvoorElkaar en hier gingen zij toch op de loop met de waarheid. Waar zij beweerden dat het onderbrengen van het VIP bij Contour de Twern, een vrijwilligersorganisatie in Tilburg, door de huidige wethouder is bewerkstelligd, was dat volstrekt onjuist.

Had de plaatselijke VVD hetzelfde probleem als de landelijke? Ze hadden er waarschijnlijk geen herinnering aan. Maar het was met name de vorige coalitie waar de VVD deel vanuit maakte, die op de laatste dag van hun raadsperiode het VIPvoorElkaar per brief kenbaar maakte dat zij onderdeel werden van een samenwerkingsverband waarvan Contour de Twern de penvoerder zou worden.

GGR heeft er geen probleem mee als de huidige coalitie iets te verwijten valt om hier verantwoording voor te nemen. Maar als feiten verdraaid worden zullen wij daar voortaan gepast op reageren.

Wilt u eens een keer met ons in discussie, dan bent u van harte welkom. Een klein berichtje naar onze info@groengilzerijen.nl en wij nemen contact met u op.

Hits: 807