Weekblad Gilze en Rijen, 6 september 2023;

De lokale politiek gaat weer beginnen. Waarmee zullen veel van onze inwoners zich terecht afvragen? Als we door onze gemeente wandelen en naar het onderhoud van het groen kijken, of met de fiets over hobbelige fietspaden en wegen rijden. Met scootmobiels, rollators, kinderwagens en boodschappentassen op wieltjes over de trottoirs gaan. Dan is de vraag van de bewoners wel duidelijk. Er wordt terecht een hele berg ergernis opgeroepen.

’Waar zijn jullie eigenlijk allemaal mee bezig in dat gemeentehuis?’, is een opmerking die we dagelijks te horen krijgen. Eigenlijk best wel met een hele hoop belangrijke zaken merken wij dan op. Maar kun je er dan eerst niet voor zorgen dat de gemeente er fatsoenlijk uitziet. En natuurlijk hebben de inwoners gelijk! Uiteindelijk betalen ze hun gemeentelijke belasting niet voor niets. We hebben allemaal kunnen lezen dat we een extra contract hebben afgesloten met een hoveniersbedrijf om het groen versneld op orde te brengen. Natuurlijk kunnen de inwoners hun steentje bijdragen, ze worden daarin zelfs gefaciliteerd. En dat gebeurt gelukkig ook, maar dat laat onverlet dat het ook een taak van de gemeente is om voor een fatsoenlijke opgeruimde gemeente te zorgen.

Communiceren

Wij van GGR zullen erop blijven hameren dat het veel en veel beter moet. Ook op het gebied van communicatie mag er wel een tandje bij. De ‘Buiten Beter’- app functioneert nog steeds niet naar behoren. Hier wordt hard aangemerkt horen we dan, maar ook daar hebben de inwoners geen boodschap aan. Het dient gewoon te functioneren. Als je begrip voor de problemen wilt hebben als gemeente, is fatsoenlijk communiceren een eerste vereiste. Wij zullen deze problemen constant onder de aandacht blijven brengen bij de verantwoordelijken binnen onze gemeente. Wij hebben nu eenmaal beloofd dat het beter moet en blijven daar voor strijden.

Braderie en Jaarmarkt

We staan op de Braderie in Gilze en op de Jaarmarkt in Rijen. U kunt ons daar aanspreken op de klachten die er zijn. Wij zullen die dan bundelen en bij de verantwoordelijken van de gemeente aanleveren. We kunnen er dan samen voor zorgen dat het vele groen in onze gemeente netjes wordt onderhouden. En daar waar het nodig is wegen en trottoirs fatsoenlijk begaanbaar worden gemaakt.

Wij zijn er als GGR van overtuigd dat het alleen samen met de inwoners beter kan worden. Wij zien er naar uit u te ontmoeten. U bent ook iedere vrijdagavond welkom in het gemeentehuis. Een berichtje naar ons mailadres en wij nodigen u van harte uit. ’Samen voor een mooiere gemeente’ is voorlopig onze lijfspreuk.

Info@groengilzerijen.nl

Hits: 563