Weekblad Gilze en Rijen, 24 mei 2023;

Sinds 5 mei 2019 bestaat Groen Gilze en Rijen, de partij die ik mede heb opgericht.

Daar komt nog heel wat bij kijken als je dit goed en professioneel wilt doen. We zijn er voor gegaan. Op weg naar de verkiezingen moesten we een goed partijprogramma schrijven, een dijk van een campagne voeren en een verkiezingslijst samenstellen. Hiervoor hebben we heel wat uurtjes bij mij thuis doorgebracht. En het resultaat mag er zijn! Met zes zetels zijn we samen met Kern 75 de grootste partij geworden. Dat is natuurlijk een fantastisch resultaat en de beloning voor al het werk.

In eerste instantie werd ik penningmeester, secretaris, alsmede raadscommissielid van de commissie Samenleving en later ook de commissie Middelen. Naar de verkiezingen toe zijn we gegroeid in ledenaantal en hebben we een goed bestuur en zit ik zelf nu in de gemeenteraad.

Een hele eer, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zo moet je meebeslissen over grote projecten met grote belangen zoals bijvoorbeeld de Spoorzone. Over belangrijke zaken spreek ik met veel inwoners in Gilze en Rijen om zodoende hun input mee te kunnen nemen naar het gemeentehuis en de te nemen beslissingen. Want we doen het natuurlijk voor u. Daarvoor is het belangrijk om altijd goed voorbereid te zijn: veel lezen en de materie begrijpen. Dat is nog een hele klus als je weet hoeveel zaken er binnen een gemeente spelen.

Ook word ik regelmatig aangesproken over het onderhoud binnen de gemeente en met name het groenonderhoud. Dit is overigens terecht, want hier is in de loop der tijd een forse achterstand op ontstaan. Hier wordt overigens inmiddels hard aan gewerkt, echter is dit niet in een paar weken opgelost. Hier is tijd voor nodig. Ik ben van nature erg ongeduldig dus vind het zelf ook wel eens moeilijk dat sommige zaken lang duren voordat het geregeld is. Maar we moeten niet alleen naar de dag van morgen kijken, maar ook ver vooruit en daar zijn we ook mee bezig.

Ik ben ervan overtuigd dat de gemeente er over een paar jaar aanzienlijk beter uitziet dan nu het geval is. Ook je steentje bijdragen? Dat kan! Wij zitten elke vrijdagavond op het gemeentehuis. Kom gerust eens langs. Aanmelden per mail: paul@groengilzerijen.nl.

Paul van Dongen

Hits: 892