Weekblad Gilze en Rijen, 19 april 2023;

De nieuwe gemeenteraad is nu ruim een jaar onderweg. Voor een aantal leden van Groen Gilze en Rijen is dit de eerste keer dat ze in de raad zitten. Een van hen is Daniel van Dongen. We vroegen hem hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren.

Daniel vertelt: ”Het eerste jaar als raadslid voor GGR zit erop. Er is in dit jaar veel gebeurd en we hebben al veel gedaan en er is nog heel veel te doen. Voor mij persoonlijk was het niet altijd even makkelijk. In het begin heb ik er wel eens over wakker gelegen van wat er allemaal op me afkwam. Je stemt over alle onderwerpen mee en dan vind ik dat je er ook voldoende over moet weten om een goede beslissing te kunnen nemen. Ook werd en word ik vaker aangesproken door mensen op straat of in de supermarkt.

Het gaat me nu allemaal een stuk beter af. Ik voel me inmiddels thuis in de raadszaal. Ik ken de mensen allemaal wat beter en ik ga de politiek ook steeds beter begrijpen en daar wil ik mee zeggen dat het niet altijd gaat zoals we willen en wanneer we het willen. Het mooiste is natuurlijk wat we als gemeenteraad hebben bereikt voor onze inwoners, want hier doen we het tenslotte allemaal voor. We hebben een leuk stel mensen binnen onze partij, heel gevarieerd allemaal met een andere achtergrond en verschillende interesses. We vullen elkaar goed aan en het is nooit saai. We vergaderen iedere vrijdag in het gemeentehuis om 20:00 uur. Wil je hier een keer bij zijn om te kijken waar we het zoal over hebben stuur gerust een mail naar GGR (info@groengilzerijen.nl).

Tot slot, wil je iets weten of heb je een vraag voor mij persoonlijk stuur me een mail daniel@groengilzerijen.nl of spreek me aan in het dorp.”

Hits: 336