Weekblad Gilze en Rijen, 22 maart 2023;

Groen Gilze en Rijen kreeg de afgelopen week een déjà vu gevoel bij de provinciale verkiezingen. BBB kwam uit het niets, en werd in alle provincies de grootste. Dat geeft een geweldig gevoel van waardering, maar het betekent ook dat je verantwoordelijkheid krijgt en om dat zichtbaar te maken valt niet mee.

GGR is nu een jaar mee aan het besturen en wat merken de inwoners daar nu van? In Gilze zien ze duidelijk de invulling van het centrum. In Rijen zijn we daar nu echt mee aan de gang. Als je door de Riekevoort wandelt, zie je dat er na de kaalslag die daar heeft plaatsgevonden, nu goed zichtbaar wordt hoe deze straat weer voldoet aan de huidige eisen. Moderne parkeerplaatsen met ruimte voor het groen en aangepast voor de gebruiker. Op deze manier wordt ook Rijen Noordoost ingericht. In Rijen-zuid zien we dat de renovatie vordert en waar nieuwbouw gaat ontstaan. Ook hier gaan we beginnen met de groene inrichting van de wijk.

Voor het Wolfsweidepark staat een prachtige invulling op onze website. Samen met NLGR, de werkgroep Wolfsweidepark, Brams Bootcamp en HSV de Rietvoorn zijn hier mooie ideeën voor de toekomst te zien. We hebben van meerdere inwoners ideeën gekregen over de inrichting van hun wijk. Ook hier zijn we mee aan de slag. Personeel Waar we tegen aan lopen, is dat we wel geld hebben vrijgemaakt om met de inwoners het groen in te vullen, maar dat onze gemeente een groot probleem heeft met de personele bezetting. Net als overal in het land hebben wij veel vacatures die ingevuld moeten worden.

Wekelijks zijn er ook ambtenaren die vertrekken om elders te gaan werken. Dit is niet altijd omdat ze ontevreden zijn. Vaak heeft het te maken met woon- werkverkeer of in deeltijd werken. Maar zo langzamerhand wordt het wel een steeds groter probleem om de plannen die er liggen fatsoenlijk uit te voeren. Daarbij heeft ook onze gemeente last van het stikstof-probleem. Sommige projecten liggen hierdoor inmiddels stil (o.a. Verbreding N282) Het is overigens een goede zaak dat de natuur in bescherming genomen wordt.

Uiteindelijk willen we allemaal een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen nalaten. Verder beslissen we in de raad de komende weken of we verder gaan met de inrichting van de stationsomgeving. Ook dit project loopt allang en gaat nu een cruciale fase in. Hoe gaan we die omgeving voor de komende jaren invullen? Hoe gaan we dit met z’n allen betalen? Wat hebben we daar met z’n allen financieel voor over. Ook dit wordt vervolgd.

Wilt u met ons meedenken of echt een keer me doen. Ga naar onze website en meld u aan. Info@groengilzerijen.nl

Hits: 152