Weekblad Gilze en Rijen, 1 maart 2023;

Nog niet zo lang geleden was de grote meerderheid van plan om naar het AUDAX-gebouw in Gilze te vertrekken. Ons gemeentehuis zou met 1,3 miljoen euro toegift weggeven worden. Volgens de toenmalige wethouder was dat een geweldige deal. We werden voor deze fout gered door de gemeente Baarle-Nassau. Zij luisterde wel naar de inwoners, die uiteindelijk de bezitters zijn van het gemeentehuis. Het is dan ook heel verwonderlijk dat alle fracties nu om het hardst roepen hoe trost ze op het monumentale gemeentehuis zijn. Zouden nu al die fracties denken, dat de inwoners zo kort van memorie zijn? Nee toch zeker, inwoners laten zich niet voor de gek houden.

Hetzelfde gebeurt nu weer bij de geplande tunnel bij het station. In het verleden is er een overeenkomst getekend met de Provincie en het Rijk, en dat brengt verplichtingen met zich mee. Wat er toen is afgesproken, kunnen wij als gemeente niet betalen. Maar dat ontslaat je nog niet van je verplichtingen. Nu wordt er door het huidige bestuur opnieuw onderhandeld. Iedereen begrijpt dat je dan niet degene bent die hard met de vuist op tafel gaat slaan. Zo werkt het in het gewone leven ook niet. Je zou van raadsleden die destijds ingestemd hebben, mogen verwachten dat ze nu niet zo hoog van de toren zouden blazen. Een meerderheid van de inwoners heeft duidelijk kenbaar gemaakt te kiezen voor een tunnel voor voetgangers en fietsers, of geen tunnel. Ook hier verwachten wij als GGR dat de inwoners de grote winnaars zullen zijn.

Wij vinden het belangrijk om de inwoners een stem te geven. Als je wilt mag je altijd op vrijdagavond met ons mee komen doen. Je bent vanaf 20.00 uur van harte uitgenodigd. Een klein berichtje op onze info-mail is voldoende. 

Info@groengilzerijen.nl

Hits: 54