Weekblad Gilze en Rijen, 01 februari 2023;

Wij hebben al eerder gemeld dat er in Rijen-zuid met name in de militaire wijk hard gewerkt wordt. De renovatie is in verschillende straten goed zichtbaar. Er ontstaat een trendy wijk. Wanneer de nieuwbouw gerealiseerd is en het groen ingevuld, wil je hier dolgraag wonen. Gerenoveerde huizen die opnieuw in de verhuur gaan, zijn gezien de enorme reacties enorm in trek.

In de wijk zelf vindt door de inzet van bewoners en medewerking van Leystromen wordt er een mooi initiatief gerealiseerd. Een gerenoveerd huis is omgetoverd tot wijkgebouw. Het wordt gerund door bewoners uit de wijk. In eerste instantie hebben zij samen met het sociaal team van Leystromen en de wijkmakelaar van het dorpsteam de eerste stappen gezet. Er is op verschillende dagen de mogelijkheid om er op de koffie te komen en het gesprek aan te gaan. Allerlei zaken waar de bewoners mee te maken krijgen, kunnen hier besproken worden. Ook is er op woensdagmiddag een instuif voor de kinderen uit deze wijk onder het toezicht van de initiatiefnemers.

Verder zien we hier nog iets moois ontstaan. Vanaf 4 februari is er op iedere oneven zaterdagmorgen de gelegenheid voor de inwoners om onder het genot van een kop koffie gezellig onder elkaar het wel en wee van de wijk te bespreken. Verder bieden de initiatiefnemers, het VIP en het dorpsteam de gelegenheid om vanuit hun wijkgebouw contact te leggen met de bewoners uit de wijk. Hier zien we de samenwerking ontstaan waar de inwoners alleen maar beter van worden. Wij van GGR gaan ervan uit dat het succes van deze proef een voorbeeld wordt voor alle wijken en buurten in onze gemeente.

Info@groengilzerijen.nl

Hits: 66