Weekblad Gilze en Rijen, 19 oktober 2022;

Wij hebben dankzij de verkiezingen van 16 maart 2022 samen met de inwoners, die voor ons gekozen hebben, deze stap kunnen maken. Dat geeft Groen Gilze en Rijen de kans om een poging te doen politiek weer gewoon van en voor iedereen te maken. Hoe dan? Dat is een terechte vraag.

 Doordat u ons aanspreekt, telefoneert of mailt, doordat wij naar u toekomen, of wij per mail of telefoon reageren. Iedereen kan ook op vrijdagavond met ons meedoen. We zijn met z’n allen op weg naar 2023. Dat betekent dat wij voor het eerst in ons bestaan politieke financiële verantwoording zijn gaan dragen. Vergelijkend met de thuissituatie, weten we ongeveer hoeveel geld wij voor het komend jaar te besteden hebben. Gas en stroom zijn in onze tijd van de huidige energiecrisis een duur en schaars middel geworden. Neem daarbij de oorlog in Oekraïne, en je begrijpt dat het ook voor onze gemeente, net als thuis, een moeilijke situatie is.

Het betekent heel simpel dat je keuzes hebt te maken. We kennen allemaal wel iemand die 3 maal meer moet gaan betalen voor zijn energienota, en andersom kennen we ook inwoners die een doorlopend contract hebben. Zij hebben op dit moment geen last van zwaardere lasten. Boodschappen doen is voor iedereen een stuk duurder. Iedereen hoopt per 1 januari gecompenseerd te worden, maar gaat dat ook werkelijk gebeuren? Daar hebben wij als GGR rekening mee te houden in onze keuzes voor 2023. Wij proberen het zo betaalbaar mogelijk te houden en voor het jaar 2023 lukt ons dat. Maar we willen ook onze gemeente groener, duurzamer en inclusiever maken, dat betekent net als bij iedereen thuis dat we keuzes voor de toekomst moeten maken. Als je zuiniger met water moet zijn. Als je afval nog meer wilt hergebruiken. Als je iedereen mee wilt nemen in het proces van minder gebruik van energie maken, dan zullen we daar met z’n allen naar draagkracht aan moeten werken en bijdragen.

Wil je daar samen met ons aan meedoen? Dan ben je welkom bij GGR. info@groengilzerijen.nl

untitled-[1].plain2 kDownload Bekijk

Hits: 59