Weekblad Gilze en Rijen, 21 september 2022;

Het gedachtegoed achter het electrisch deelvervoer van Go Sharing is “een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen”. Zo valt op hun website tevens te lezen: “Met Go Sharing kan iedereen bijdragen aan een groenere en leefbare toekomst. Met name het gedeelte ‘leefbaar’ is in onze gemeente soms ver te vinden.

Wie kent het niet? Een scooter recht voor de deur zodat je er met je eigen vervoer niet uit kunt. Een scooter staand of liggend midden op de stoep, zodat je er met je rollator of rolstoel niet voorbij kunt. Een scooter liggend in je heg die hier stuk aan gaat. In Wolfsweidepark is er al een opgeblazen met vuurwerk en onlangs een in de brand gestoken naast een woonhuis recht onder een boom. De brandweer moest uitrukken en had de grootste moeite om met name de accu te blussen.  Een brandende accu wordt extreem heet en stoot schadelijke gassen uit. Deze scooter stond nota bene in een laan waar geen gemotoriseerd vervoer mag komen. Je kunt ze simpelweg bijna overal parkeren. Natuurlijk snappen wij van Groen Gilze en Rijen dat er met dit concept in een behoefte wordt voorzien, maar het mag niet zo zijn dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid en/of een gevaar oplevert voor onze inwoners.

Wij van Groen Gilze en Rijen zijn van mening dat het concept van de Go Sharing Scooters van toegevoegde waarde kan zijn, mits we meer controle hebben over de parkeergelegenheden van deze scooters om zodoende de overlast tot het minimum te beperken. Daarom hebben wij vragen gesteld aan de gemeente of en hoe we dit kunnen bewerkstellingen.

Heeft u suggesties? Denk gerust met ons mee: U kunt ons mailen op: info@groengilzerijen.nl

Hits: 52