Weekblad Gilze en Rijen, 11 mei 2022;

De nieuwe raadsleden waren op 21 april uitgenodigd voor een werkbezoek bij 6 kleine zorginstellingen in onze gemeente. Een goed moment om kennis op te doen en te horen tegen welke obstakels ze aanlopen. Leuk om te doen en het levert betere besluitvorming op in de raad.

Op donderdag 21 april vertrokken een aantal raadsleden van PvdA, CDA en GGR met een huifkar naar zes kleine zorginstellingen uit onze gemeente: Zorgboederijen Wilgenhart en ‘t Raakeind uit Molenschot, Zorgatelier Studio 10 uit Gilze, Zorgboederij Jo-Annahoeve uit Hulten en Dagbesteding Abel en Activiteitencentrum Hearts&Letters uit Rijen.

Wij waren blij met de uitnodiging. Het geeft de kans om te zien waar lokale ondernemers mee bezig zijn. Wat ons op viel was dat bij alle zes de passie er vanaf spatte. Bevolgen mensen die al dan niet met hulp van vrijwillegers hun clienten een aangename dagbesteding bieden.
Kleinschalig en op maat. Mensgericht! Een goed en passend aanbod binnen een kleine landelijke gemeente zoals Gilze en Rijen. Hoe mooi ook, die kleinschaligheid vormt ook een risico. In de steeds maar veranderende wet en regelgeving in de zorg is het als kleine organisaties niet makkelijk mee te doen. We zitten in een maatschappij waar schaalvergroting en marktwerking leidend zijn geworden.
Aan ons de taak om hierover na te denken en voorwaarden te scheppen, zodat ook voor dit soort instellingen een plek behouden blijft.

Visie GGR
Ondernemers in Gilze en Rijen zijn hardwerkende mensen die een belangrijke rol spelen in het draaiende houden van onze gemeente. Daarom moet de gemeente deze ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen, maar ook stimuleren om naar een duurzame en circulaire economie om te schakelen. Ook is het belangrijk om een betrouwbare overheid te zijn. Duidelijkheid te bieden.Wij vinden lokaal duurzaam ondernemen heel belangrijk. Groen Gilze Rijen heeft niet voor niets als speerpunten: natuur, milieu en economie.

Bent u ook trots op uw onderneming en wil u dat aan ons laten zien?
Wil u met ons in gesprek over de punten waar u tegen aan loopt? Neem dan contact met ons op via Info@groengilzerijen.nl. Wij horen namelijk graag wat er speelt in onze gemeente.
Meer kennis komt besluitvorming ten goede.

Hits: 65