Weekblad Gilze en Rijen, 13 april 2022;

De onderhandelingen tussen Kern75, de PvdA en Groen Gilze en Rijen zijn uitgemond in een nieuwe coalitie met 3 wethouders. We hebben samen een groen, duurzaam en sociaal programma geschreven waarin aangegeven wordt, wat er de komende vier jaar van ons verwacht mag worden. Groen Gilze en Rijen is trots op het behaalde resultaat. Voor Groen Gilze en Rijen zal Merijn Scheifes worden voorgedragen als wethouder, waarbij hij de portefeuilles duurzaamheid, energietransitie, economie, financiën en personeel en organisatie zal gaan vervullen.

We hebben uitgebreid onderhandeld over de ondertunneling bij het station Gilze Rijen. Dat is ook logisch, want daar was toch een behoorlijk verschil van mening over. Dat spitste zich toe op meerdere thema’s: inpasbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, en dat mondde uit in een voetgangers-fietserstunnel. Dus zonder auto’s. De doorslag hierin zijn toch de inwoners geweest. Die hadden door middel van de verkiezingen een duidelijk signaal afgegeven: geen auto-te-gast-tunnel. We hebben dan ook naar de massale oproep van de inwoners geluisterd. Het wordt een ondiepe tunnel die ontworpen wordt voor voetgangers en fietsers. De onderdoorgang verbindt dan zonder problemen een route die van zuid naar noord of van noord naar zuid gaat. Een verbinding die voldoet aan de inclusie, die wij in deze gemeente met elkaar hebben afgesproken.

Een ander groot thema was het gemeentehuis. Dat wordt eerst grondig nagekeken. We willen weten in welke staat dit verkeert. Wat is er nodig als je het gebouw duurzaam en toekomstbestendig wil maken? Die gegevens heb je nu eenmaal nodig om daar een goed besluit over te nemen. Een besluit dat gedragen kan worden door alle fracties en de inwoners.

De ABG, dat is een samenwerkingsverband tussen de ambtenaren van Baarle-Nassau, Alphen en Chaam en Gilze en Rijen. Ook een thema waar een behoorlijk verschil van inzicht over bestaat. Hier heeft Groen Gilze en Rijen water bij de wijn gedaan. De andere fracties hebben ons er van overtuigd dat er al heel veel werk en geld in deze samenwerking is gestoken. Nu er uitstappen is onbetaalbaar en onverstandig.

We gaan investeren in een groene en duurzame gemeente, waarbij de basis op orde is en waar gezondheid en een goed leef- en woonklimaat belangrijk zijn. Dit willen wij vooral samen met de inwoners realiseren. Wij dagen u dan ook uit met goede ideeën voor uw buurt of vereniging te komen. Wij zijn er klaar voor om dan met u samen deze ideeën te gaan verwezenlijken. Onze leuze hier in is en blijft: wij doen het voor U, onze kinderen en kleinkinderen.

Bezoek onze website en deel uw ideeën met ons: info@groengilzerijen.nl.

Hits: 122