Raadsvergadering 29 maart 2022;

De gemeente is de spil van de democratische rechtsstaat. De politici die in Gilze Rijen last hebben gehad van schendingen van hun identiteit, moeten we beschermen. Dat zijn we verplicht op basis van ons morele kompas, maar zeker ook aan datgene wat in artikel 1 van de Grondwet staat.

Ik wil vanaf deze plek de ambtenaren bedanken die ons bijgestaan hebben, ook de griffie in de personen van Lisette, Joep en Saskia in de afgelopen 8 jaar.

De raadsleden waarmee wij opgetrokken zijn, waren zeker een referentiepunt voor politieke inzichten van Groen Gilze Rijen.

Ook een hartverwarmende groet voor onze nieuwe ploeg: Quirine, Jean-Paul, Alex en Daniël. In mijn ogen is er veel werk aan de winkel.

Een bijzondere groet aan Paul van Dongen en Dennis van Loenhout, voor hun niet- aflatende inzet.

Tenslotte aan mijn compagnon Peter van Seters waarvan ik geleerd heb dat het politieke speelveld meer is dan een schaakbord, de inwoners centraal staan, en in mijn woorden dat de burgers van Gilze en Rijen goed vertegenwoordigd moeten worden. Peter bedankt voor je vriendschap en je tomeloze energie voor Groen.

Ben Beljaars

Hits: 80