Groen Gilze en Rijen gaat als 7de partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Gilze en Rijen. Peter van Seters, de afgelopen 4 jaar al actief in de gemeenteraad van Gilze en Rijen, is door de leden verkozen als lijsttrekker. Peter van Seters: ”Het is voor mij een eer om me in te zetten voor een groenere gemeente. Het mooie aan onze partij is dat we niet links of rechts zijn, maar een echte groene partij. Wij willen inzetten op een groenere gemeente en investeren in schone lucht om zo de leefbaarheid te verbeteren. De combinatie natuur, milieu en economie zijn onze centrale uitgangspunten”.

 Naast de groene thema’s wil Groen Gilze en Rijen de afstand tussen de inwoners en het stadhuis verkleinen, de basis op orde krijgen, de verkeersveiligheid verhogen, meer blauw op straat en meer betaalbare woningen in de gemeente. Groen Gilze en Rijen wil daarvoor inzetten op speciale projecten voor jonge starters uit de eigen dorpen. Peter van Seters: “De jeugd heeft de toekomst en de jeugd is nodig om onze gemeente vitaal te houden.” Daarnaast wil Groen Gilze en Rijen stoppen met de ambtelijke fusie in de ABG en is voorstander van een eigen organisatie in het eigen gemeentehuis. Peter van Seters: “Het gemeentehuis is van de inwoners. Het is bijna afbetaald, dat ga je niet zomaar weggeven.” Groen Gilze en Rijen verwacht bij de gemeenteraadsverkiezingen 5 zetels in de raad te behalen.

Naast Peter van Seters presenteert Groen Gilze en Rijen een mooie complete lijst. Alle mensen op de kieslijst zijn maatschappelijk zeer betrokken en dragen hun steentje bij om de gemeente mooier te maken. Op nummer twee Paul van Dongen (manager overheidsinstantie), een geboren en getogen Rijenaar en kind uit een echte ondernemersfamilie. Paul maakt zich zorgen over de vele projecten waarvoor geen personeel is om het uit te voeren. Projecten die financieel uit de hand lopen zoals de tunnel Julianastraat-Stationsstraat en sporthal achter de Tuintjes in Gilze. Daarnaast wil Paul zich inzetten om Cultuur en sport voor iedereen toegankelijk te maken.

Op nummer drie staat Dennis van Loenhout (specialist ruimtelijke ordening). Dennis heeft natuur en duurzaamheid in zijn DNA. Dennis wil zich vooral bezighouden met de groene buffers aan de buitengrens van onze gemeente om verdere verstedelijking van Tilburg en Breda tegen te gaan.

Quirine van Aerts (kunsthistorica/curator) staat op plek vier. Ze is na een jaar in het buitenland terug in onze gemeente. Quirine is zeer betrokken bij de leefomgeving. Een duurzame, kindvriendelijke omgeving in het groen staat bij haar hoog in het vaandel en ze is een voorvechter voor kunst en cultuur.

Op nummer vijf staat Jean-Paul Dusée (werktuigbouwkundige). Een echte groene jongen. Ook hij vindt natuur en duurzaamheid erg belangrijk. Daarnaast zet hij zich in voor de verkeersveiligheid in onze gemeente met name voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Ook wil hij meer groen in het centrum. Belangrijk voor de klimaatadaptatie! Huidig

Groen Gilze en Rijen raadslid Ben Beljaars staat op plek 20 als hekkensluiter op de lijst en zal de nieuwe fractie blijven ondersteunen.

Hits: 173