Weekblad Gilze en Rijen, 15 december 2021

Afgelopen week kondigde wethouder Sandra Diepstraten aan dat ze per direct haar functie neerlegt. Haar vertrek is drie maanden voor de verkiezingen, waarbij ze al eerder aangaf dat ze na de verkiezingen zou stoppen als wethouder. GGR is geschrokken van de reden voor haar vertrek.

Sandra geeft in haar ontslagbrief aan dat zij al 2 jaar bij herhaling gevraagd heeft om voldoende ruimte en ondersteuning om haar taken naar behoren te kunnen vervullen. Zij geeft daarbij aan dat ze zich door de directie en het management van de ambtelijke fusie-organisatie tussen de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG) niet gehoord en niet begrepen voelt. Fractievoorzitter van Groen Gilze Rijen Peter van Seters: “Het is triest voor Sandra, triest voor de gemeente en triest voor de gemeenschap dat dit is gebeurd.” Opvallend is dat vanuit de coalitie wordt aangegeven dat ze dit niet hadden zien aankomen, terwijl zij veelvuldig met haar samenwerkten en er al langer bekend is dat deze ambtelijke fusie een zinkend schip is.

Bn/DeStem schreef al eerder dat er binnen de samenwerking sprake was van slechte aansturing, personeelstekort en dat daarbij vele plannen op de plank blijven liggen. Een samenwerking die bovendien de inwoners bakken met geld kost.

Met het zicht op de haven verlaat Sandra dus nu plotseling de politiek. Groen Gilze Rijen gaat er vanuit dat de andere wethouders, deze laatste maanden voor de verkiezingen, haar taken tijdelijk overnemen. Fractievoorzitter Peter van Seters: “Het is onzin om voor 3 maanden een nieuwe wethouder aan te stellen. Hij of zij heeft amper de tijd om zich in te werken. Bovendien kost dit de gemeenschap alleen maar geld.” Groen Gilze Rijen kijkt uit naar de verkiezingen volgend jaar. Dan kunnen inwoners van onze prachtige gemeente hun stem laten horen en kiezen voor een duurzaam toekomstbestendig bestuur en behoud van eigen ambtenaren in ons eigen (monumentale) gemeentehuis.

Meehelpen? Kijk op www.groengilzerijen.nl voor meer informatie.

Hits: 59