Weekblad Gilze en Rijen, 17 november 2021

Zoals wij thuis hebben geleerd, moet je heel goed nadenken waar je geld aan uit gaat geven. Het belangrijkste voor een gemeente is dat het geld gaat naar die zaken waar de inwoners wat aan hebben. Wij horen van inwoners vaak dat ze zich druk maken over het onderhoud van de straten, goede riolering, onderhoud van groen en dat inwoners fatsoenlijk geholpen worden als ze bij de gemeente aankloppen. Niet spannend, niet ingewikkeld, maar de basis op orde!

Daarvoor zouden we graag willen zien dat we weer een eigen ambtelijke organisatie hebben. Die korte lijnen en gevoel voor het werkgebied is van grote waarde. Hierdoor kunnen we effectiever en goedkoper werken dan nu. Dit zouden daarom ook de speerpunten moeten zijn van de gemeente. Helaas zien we dat er in de begroting wel vele mooie woorden staan, maar dat het geld naar andere zaken gaat. Bovendien is er weinig geld om tegenvallers op te vangen. Er is nog maar 400.000 euro op een begroting van 80.000.000 euro (80 miljoen). Daarom heeft Groen Gilze Rijen niet ingestemd met de begroting.

Gelukkig waren er ook een paar kleine lichtpuntjes: door steeds maar te blijven wijzen op leefbaarheid, gezondheid en vergroening hebben andere partijen standpunten van ons overgenomen. Als dat ook met de bovenstaande punten gebeurt, dan maken we echt vorderingen. Onze inwoners verdienen dorpen waar het veilig is en er verzorgd uitziet. In alle vier de kernen moet dus de basis op orde zijn. Onze intentie is om de gemeente fatsoenlijk over te dragen aan onze kinderen en kleinkinderen. Wij gaan ervan uit dat iedereen daar zijn steentje aan wil bijdragen! Groen Gilze en Rijen is de nieuwste politieke partij in onze gemeente.

We zijn niet links. We zijn niet rechts, maar GROEN! Wij willen de gemeente gaan verbeteren door te gaan voor een gezonde en veilige leefomgeving, een eigen ambtelijke organisatie en een groene economie.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via info@groengilzerijen.nl

Hits: 44