Weekblad Gilze en Rijen, 3 november 2021

Tijdens de jaarmarkt kregen we vaak hetzelfde te horen wat inwoners verwachten van onze gemeente. En wat dat is? Eigenlijk geen bijzonder moeilijke zaken. Goed onderhoud van groen, stoepen en wegen. Ook willen inwoners serieus genomen worden door de gemeente en goed geholpen wanneer er contact is. We vroegen ook hoe u nu onze gemeente vindt scoren op deze punten. U voelt hem al aankomen…

Vorige week schreven wij over vertrouwen in de politiek. Landelijk is het niet best en inderdaad, u voelde het goed aankomen, ook in onze gemeente is het vertrouwen te laag. Op de jaarmarkt zat het tussen matig en slecht in. Er gebeurt te weinig wat moet en ze zijn te veel bezig met ‘onzinnige dingen’. De coalitiepartijen en het college doen er alles aan om maar positief in het nieuws te staan. Maar inwoners zitten niet te wachten op inhoudsloze prietpraat van zalvende woorden en verhalen over hoe fantastisch het gaat terwijl inwoners alleen maar boos zijn, er niet naar ze geluisterd wordt en ze zien dat het hele dorp achteruit gaat. Vorige week nog stonden er bij de rotonde bij de margrieten nog protestborden van bewoners tegen Kern75. Dit ging vooral over de JOP (jongeren ontmoetingsplek). Ook grote ‘prestige projecten’ zoals de autotunnel bij het spoor wordt niet gewaardeerd. Het kost bakken met geld en maakt het er alleen maar onveiliger door.

De inwoners willen het liefst de basis op orde. Voor ons een helder signaal. In ons verkiezingsprogramma hebben we dat opgenomen. Dus verhogen van de leefbaarheid door verbetering van de dorpen door opknappen van groen, stoepen en straten. Geen (dure) prestige projecten. Inwoners niet met zalvende doch inhoudsloze woorden inpakken, maar wel open, eerlijk en oprecht met inwoners communiceren. En dit niet alleen tot aan de verkiezingen. Bij ons krijgt u geen gladde praatjes of om de pot heen draaien. Gewoon, no-nonsens en wat we beloven daar staan we voor. U heeft onze steun en de belofte en inzet om het beter te doen. Kunnen wij op uw steun rekenen in maart? Samen voor een groenere , leefbare en veilige gemeente.

Hits: 54