Weekblad Gilze en Rijen, 8 september 2021

GGR is en blijft van mening dat de ABG, onze ambtelijke samenwerking met Alphen-Chaam en Baarle-Nassau voor de inwoners van Gilze-Rijen, geen enkele meerwaarde heeft. Het voortdurend gedram van het college en vooral van onze gemeentesecretaris de heer Wiersma dat huisvesting de oplossing voor de problemen is, verbloemt alles wat bij deze samenwerking niet deugt.

Ambtenaren bij de ABG hebben drie Burgemeesters en tien wethouders die continu om hun wenken bediend dienen te worden. Dat is onbegonnen werk. Wij krijgen als raadsleden bij vragen die we hebben namens onze inwoners keer op keer te horen dat er meer tijd nodig is. Met als reden dat ambtenaren net vertrokken zijn en er moeilijk aan nieuw personeel is te komen. Terloops hoor je van vertrekkend personeel dat het bedienen van zoveel opdrachtgevers onbegonnen werk is. Maar verantwoordelijke bestuurders blijven zich verschuilen achter huisvesting.

Keer op keer laten ze hier rapporten over maken om hun gelijk te bevestigen. Het is voor de carrière van onze burgemeester en wethouder van financiën de heer Vermorken die ook bestuurders zijn bij de ABG schadelijk als de ABG ophoudt. Maar wij van GGR vinden het belang van onze inwoners voorop staan.

Bij de voorstellen die nu voorliggen over de huisvesting wordt het alleen maar gekker voor Gilze-Rijen. Baarle-Nassau wil mee blijven denken over nieuwe huisvesting, maar dwingt dan af dat ze gecompenseerd dienen te worden voor het niet gebruiken van hun gemeentehuis. Alphen-Chaam die geen geschikte ruimte heeft voor zichzelf wil ook compensatie. Niemand weet waarop dat gebaseerd is. En onze inwoners mogen alleen maar betalen en weinig genieten. Omdat voor onze bestuurders hun carrières nu eenmaal voorgaan.

GGR is van mening dat ons gemeentehuis, dat bijna afbetaald is, nog steeds een van de mooiste gebouwen in onze gemeente is. Laatst vertelde een jonge ambtenaar hoe trots dat ze was hier te mogen werken. En er geen enkele moeite mee zou hebben weer alleen voor de gemeente Gilze-Rijen te werken. Wij zijn in de huidige gemeenteraad de enige partij die strijd voor het beëindigen van deze ambtelijke samenwerking. Aan de inwoners op 16 maart 2022 de keuze om hier duidelijkheid in te verschaffen.

Wordt vervolgd.

Lees onze andere verhalen over dit onderwerp op onze website www.groengilzerijen.nl

Hits: 60