Bron: BN De Stem 29 januari 2021

RIJEN – Alle politieke partijen zijn benieuwd naar hoe het nieuwe, uitgeklede plan eruit ziet dat Culturele Centra Gilze en Rijen (CCGR) en bibliotheek Theek5 hebben gemaakt voor cultureel centrum De Boodschap in Rijen. Groen Gilze en Rijen (GGR), D66 en PvdA vrezen echter dat er weinig overblijft van het oorspronkelijke plan om de bieb te verbouwen.

BN De Stem Henk Van Ingen 29-01-21, 13:30

Ook de VVD-fractie toont zich donderdagavond tijdens de commissievergadering Samenleving kritisch. Bij de liberalen zijn ze bang dat de keuze van CCGR en Theek5 om de nieuwe entree te versoberen en plafonds, vloeren en verlichtingen in een goedkopere versie te steken geen besparing oplevert. “We zijn bang dat er straks opnieuw kosten moeten worden gemaakt om dingen aan te passen en het dus om uitstel van kosten gaat”, zei VVD’er Paul Houtepen.

Het CDA hoopt dat er eind dit jaar een vernieuwde bieb is, Gemeentebelang is ervan overtuigd dat CCGR en Theek5 ‘alles op alles zetten op een goed plan te maken’, aldus Maud van der Meer.

In control

Paul van Dongen van GGR vreest het ergste. “We zijn terug bij af. Wij maken ons ernstige zorgen over wat er van de plannen overblijft. We vragen ons af of de wethouder nog wel in control is.”

Verantwoordelijk wethouder Ariane Zwarts wijst Van Dongen erop dat CCGR het project leidt en niet de gemeente. Ook stelt ze weinig meer te weten over de aanpassingen en benadrukt dat CCGR en Theek5 binnenkort hun plannen komen toelichten aan de gemeenteraad.

Nieuwe seizoen

In een brief aan de raad lieten beide partijen eerder al weten de plannen te versoberen om zo het project wel binnen het beschikbare budget te kunnen uitvoeren. Ze hopen eind februari offertes van aannemers te hebben om een keuze te maken. De verbouwing moet voor 31 augustus gereed zijn, omdat er dan tijdens de start van het nieuwe seizoen met een vernieuwde bieb begonnen kan worden.

Hits: 37