Weekblad Gilze en Rijen, 6 januari 2021

Wat mag u als inwoner in 2021 verwachten van Groen Gilze en Rijen wij op zullen komen voor het correct tot uitvoer brengen van al die papieren plannen waar deze coalitie in uitblinkt. Van Magriethal tot Achter de Tuintjes, van centrumplan Gilze tot centrumplan Rijen en het Laarspad, van ‘tussen de Leyen’, of de onveilige tunnel aan de Julianastraat. We vervolgen: de snelfietsroute, het opnieuw inrichten van Rijen noord oost en de wijk Keijenbijters in Gilze.

Er zijn dus veel papieren plannen. En nog veel meer volgens de heer Machielse, fractievoorzitter Kern 75: ‘Wij doen dit allemaal als een van de goedkoopste gemeente van Nederland’. Maar als je constant geen geld hebt voor de uitvoering, wat schiet je daar dan mee op?

Gemeentehuis en onderhoud

Ook zullen wij namens veel inwoners blijven strijden voor het behoud van het gemeentehuis in Rijen. Waar Kern’75 reeds bezig is met het ontmantelen van het gemeentehuis, door samen met architect van Beijsterveldt plannen te maken voor appartementen, zonder dat de gemeenteraad daar iets van weet. Dan denk je: gekker kun je het niet maken. Waar het CDA tijdens de begrotingsbehandeling het gemeentehuis als ongeschikt betitelde, zien anderen dat als het enige huis in de gemeente dat een monumentale status heeft. Wij hechten aan het gemeentehuis, omdat in onze ogen het ‘huis van de democratie’ midden in de gemeente dient te staan. En niet in een veel te duur gehuurd pand op een verpauperd industrieterrein langs de snelweg.

Waar de huidige coalitie – CDA, Kern75, Gemeentebelang en VVD -geen enkel probleem heeft om 1,2 miljoen euro te storten op een niet bestaande bankrekening van de SCMO om de Boodschap te renoveren. Waar overigens tot op de dag van vandaag niets van te zien is. De directrice, Ingrid Lange, heeft het veel te druk met andere zaken, onder andere met het zoeken van een nieuwe raad van toezicht, want deze raad van toezicht is gezamenlijk opgestapt. De SCMO-raad deed eerder toezeggingen om tegemoet te komen aan de eisen van het college B&W. Maar wat zijn deze toezeggingen dan nog waard? Daar horen we wethouder Zwarts niet over. Wij van GGR blijven het onbegrijpelijk vinden dat er al 10 jaar geen rooie cent aan onderhoud voor het gemeentehuis is uit gegeven. Terwijl we geen enkele moeite hebben me

t het nutteloos investeren in een gebouw van een ander. Hoe kun je nu een gebouw wat van de gemeenschap was, weggeven, en wel het volledige onderhoud voor je rekening nemen? Als we dit afzetten tegen het niet kunnen douchen van sommige inwoners binnen onze gemeente, schrikken wij van het advies van wethouder Zwarts: ga maar naar de Butter, waarvan bekend is, dat er vanaf maart 2020 al niet meer gedoucht mag worden i.v.m corona.

Zoals u kunt zien is er nog heel veel te verbeteren binnen onze gemeente. Daar gaan wij voor het komende jaar. Zoals onze slogan vanaf het begin heeft geklonken eerst ‘de basis op orde. Denk met ons mee en deel uw ideeën en zorgen. Meer weten over ons? Ga naar groengilzerijen.nl. Reacties ontvangen we graag op info@groengilzerijen.nl

Hits: 28