Het kan niet toepasselijker, Jaap Groen van de Stichting HelemaalGroen heeft een leuke app ontwikkeld. De app heeft als doel het zwerfvuil in je omgeving op te ruimen. De gebruiker wordt ‘zwerfvuilraper’, een nieuw woord in de Nederlandse taal, maar het maakt je ook een actieve wandelaar die de omgeving schoonmaakt. Je geeft jezelf een positieve ‘boost’, of om het anders te zeggen: met die kleine beetjes help je de natuur aantrekkelijk te blijven voor je mede dorpsgenoten. De app van ‘Helemaal Groen’ vraagt je om te registreren, met enkele minimale gegevens, zodat de route die je aflegt in groene lijntjes op de kaart verschijnen. De track van je wandeling geeft dan inzicht in wat je bereikt. Een maand lang worden de gegevens vastgehouden, zodat ook mede-app-gebruikers kunnen zien welke gebieden onderhouden worden.

Volgens de eerste ervaringen blijkt het gebruik van de app zelfs verslavend te zijn. Dus, zo zegt de uitvinder: pak je handschoenen, neem een vuilniszak mee, en zo raden wij van Groen Gilze Rijen (GGR) aan: pak ook zo’n handige grijpstok mee. Met deze uitrusting help je Nederland ‘Helemaal Groen’ te maken.

Wat moet je doen:

  1. Download de ‘Groen app’ via de ‘App-store’ en registreer je.
  2. https://www.helemaalgroen.nl/
  3. Beluister de uitleg en installeer de app
  4. Ga vooral aan de slag

Groen Gilze Rijen vindt het een zeer positieve manier om als plaatselijke wandelaar de omgevingslijntjes groen te houden. Groen als uitdaging om het zwerfvuil tegen te gaan.

Meer weten en reageren? Bezoek groengilzerijen.nl en/of stuur een e-mailtje naar info@groengilzerijen.nl.

Hits: 17